Diş eti hastalıklarının temel sebebi, ağız içinde biriken mikrobiyal plak ve diş taşlarıdır. Diş taşları, gıda artıkları ile birlikte ağız içindeki bakterilerin tükürükle birleşerek mineralize olmuş yani taşa dönüşmüş formudur. Diş taşı içinde milyonlarca bakteri barındırır ve biriktiği yüzeydeki komşu diş etinde kanama, kızarıklık, şişlikle seyreden diş eti iltihabına sebep olurken, ilerleyen formlarda dişi destekleyen kemik dokunun kaybına, dişlerde sallanmaya ve dişin kaybına sebep olmaktadır. Bu sebeple, öncelikli olarak düzenli ağız bakımı, diş fırçalama, diş ipi ve arayüz fırçalarının kullanımı ile hastalarımız diştaşı oluşumunun önüne geçmelidir.
Düzenli diş hekimi kontrollerinde, bizler diştaşı birikimi ve diş eti iltihabı gördüğümüzde tedavinin başlangıç aşaması olarak diş taşlarını temizlemekteyiz. Belirli aralıklarla yapılan diş temizliği dişlere zarar vermez, aksine diş eti problemlerinin önlenmesinde veya tedavi edilmesindeki önemli bir basamaktır.
Löe H, Theilade E, Jensen SB. EXPERIMENTAL GINGIVITIS IN MAN. J Periodontol 1965; 36: 177-187.

1992 yılında Denizli’de doğmuştur. İlköğrenimini Hürriyet İlköğretim Okulu’nda tamamlamış, 2010 yılında Denizli Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra aynı yıl Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanmıştır. Burada iki yıl eğitim gördükten sonra yüksek not ortalaması ile Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne geçme hakkı kazanmış ve fakülteye birinci sırada kabul edilmiştir.
2016 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olduktan sonra Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı’nı (DUS) kazanarak 2018 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalına yerleşmiştir. 2022 yılında uzmanlık eğitimini başarı ile tamamlayarak Uzman Diş Hekimi unvanını kazanmış ve Denizli’ye dönmüştür. Halen hem kendi muayenehanesinde hem de polikliniğimizde Diş Eti Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapmaktadır.